Skip to main content

Het is nog relatief nieuw, maar adverteren op TikTok is nét zo interessant als adverteren op andere socialmediakanalen. Dat moeten wij als TikTok-agency wel zeggen. 😉 Maar we menen het ook. Er zijn op TikTok meerdere advertentiemogelijkheden. In deze blog nemen we je mee in de meest gebruikte advertentiemogelijkheid op TikTok: In-Feed Video.

Kun jij, net als wij, jezelf verliezen op TikTok en eindeloos scrollen op de For You-page? Dan is de kans groot dat je In-Feed Video’s bent tegengekomen. Dit zijn advertenties – met een doorklik naar een webpagina of app – die voorbijkomen in je feed. Ze lijken het meest op gewone TikToks. Dat is ook de reden dat het de meest gebruikte advertentie-optie binnen TikTok is. Het geeft jou de kans om bij je scrollende doelgroep in beeld te komen. Je bent gelukkig niet de enige met een TikTok-verslaving.

Voordelen adverteren op TikTok
Naast dat de advertenties veel lijken op gewone TikToks en je de doelgroep makkelijk bereikt, zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Zo kun je In-Feed Video makkelijk kostenefficiënt inzetten. Je beheert zelf je biedingen op CPC (kosten per klik), CPM (kosten per 1.000 weergaven) en CPV (kosten per afgekeken video). Je kunt er ook voor kiezen om dit door TikTok zelf te laten doen. Daarnaast kan je doelgroep makkelijk interacteren (liken, reageren en delen) met je video, doordat deze gewoon in hun feed verschijnt. Tot slot: app downloads, interne en externe websitelinkjes worden ondersteund, waardoor je jouw doelgroep precies naar de juiste eindbestemming kunt leiden. 🚀

Don’t make ads, make TikToks
Hebben we je al overtuigd en sta je al in de startblokken? Hold your horses! Voor je de In-Feed Video gaat maken, bepaal je eerst je doel. Wat wil je bereiken met je TikTok-advertentie? Zo zorg je ervoor dat je video past bij het uiteindelijke doel. Daarnaast is het van belang om een échte TikTok-video te maken. Hou het motto “Don’t make ads, make TikToks” in je achterhoofd, want TikTok is niet de plek voor gelikte video’s.

In-Feed video opbouwen als advertentie
Stel eerst je doel in. Wil je vooral mensen bereiken met je video? Moeten zij je app downloaden? Of wil je juist meer verkeer naar je website? Wanneer je dit doel hebt bepaald, vul je de doelgroep, het budget en de looptijd in. De volgende stap is het bepalen van de frequentie. Hoe vaak wil je dat de doelgroep je advertentie ziet? Let op: dit kun je na livegang niet meer aanpassen, dus denk er goed over na. Alle stappen doorlopen? Stoelriemen vast, klaar voor vertrek!

Nóg meer bereik met Spark Ads?
TikTok geeft de optie om een bestaande TikTok (die je organisch hebt geplaatst) in te laden als advertentie. Dit worden Spark Ads genoemd. Met een unieke advertentiecode kun je de video inladen als advertentie. Deze manier van adverteren werkt voor In-Feed video’s erg makkelijk en zorgt ervoor dat je naast gepromoot, ook organisch bereik behaalt. Een kind kan de was doen. 🧺

Meer weten? Stan weet er alles van: stan@vonky-agency.nl.

Leave a Reply