Skip to main content

Net als andere socialmediakanalen, blijft ook TikTok zich continu ontwikkelen. Nieuwe features vliegen je om de haverklap om de oren. 🚀 Zo wil het platform bestaande gebruikers vasthouden en nieuwe gebruikers winnen. Niet dat TikTok met een van beide moeite lijkt te hebben, trouwens. We zetten de nieuwste features voor je op een rij.

  1. TikTok Now

Hoewel BeReal pas twee jaar geleden in de lucht kwam, heeft TikTok al een eigen versie in het leven geroepen: TikTok Now. Deze functie is beschikbaar in de TikTok-app, maar je kunt ook de gelijknamige app downloaden. Hoe het werkt? Je ontvangt iedere dag één melding op een willekeurig moment, waarna je drie minuten krijgt om een video van tien seconden of foto te delen met je vrienden. Hoewel je dus een minuut langer hebt om de foto te maken, klinkt de rest bekend, toch? Net als bij BeReal gebruik je de camera aan de voor- en achterkant van je telefoon en krijg je de posts van je vrienden pas te zien nadat je zelf iets hebt geplaatst.

  1. Nieuwe edit-opties

TikTok bood altijd een paar simpele tools om je video te editen. Sinds kort zijn er een aantal nieuwe opties, waardoor je creatiever te werk kunt gaan. Zo kun je nu je video bijsnijden of splitsen. Ook kun je het tempo van je video versnellen of vertragen en zijn er roteer- en zoomfuncties toegevoegd. Voor de geluiden onder je video zijn ook nieuwe opties beschikbaar. Je kunt het geluid knippen, de duur ervan instellen of effecten toevoegen. Het toevoegen en positioneren van tekst in je video was altijd een hele klus, maar kan nu ook makkelijker. Bovendien kun je nu ook foto- en video-overlays toevoegen aan je video. 

  1. Foto’s delen

Een van de nieuwe functies van TikTok is de mogelijkheid om foto’s te delen in een carrousel. De foto’s die je selecteert worden automatisch na elkaar weergegeven. Gebruik je de instelling fotomodus? Dan kunnen gebruikers op hun eigen tempo door je foto’s swipen. Bij de instelling videomodus gaat het swipen van de ene foto naar de andere automatisch. Deze carrouselberichten kun je vervolgens bewerken, door er bijvoorbeeld een tekst, filter of geluid aan toe te voegen. Een opvallende ontwikkeling, nu Instagram langzaamaan richting een videoplatform lijkt te bewegen.

  1. Langere captions

Staat je video klaar voor vertrek? Dan moet je alleen nog een caption toevoegen.
Waar deze voorheen maximaal 300 tekens kon bevatten, is dat recent opgehoogd naar 2200 tekens per bericht. Je kunt nu dus een uitgebreid verhaal vertellen in de captions. Bovendien kun je nu de inhoud voor zoeken optimaliseren, aangezien TikTok steeds vaker als zoekmachine wordt gebruikt.

Meer weten? Stan weet er alles van: stan@vonky-agency.nl.

Leave a Reply